slide01.jpg
slide02.jpg
slide03.jpg
slide04.jpg
previous arrow
next arrow

De DPHCN zoekt jou !

Beste Drentenvrienden,

Om gezondheidsredenen heeft onze voorzitter Paula Steendam moeten besluiten om het voorzitterschap van de vereniging neer te leggen. Omdat er binnen de vereniging veel klussen zijn te klaren, is mij gevraagd om de taken van haar zo snel mogelijk over te nemen. Paula zal tot aan de Algemene Leden Vergadering nog wel in de luwte deel uitmaken van het bestuur, maar zich daarna niet verkiesbaar stellen. Ik wil namens het bestuur Paula enorm bedanken voor haar inzet als voorzitter het afgelopen anderhalf jaar en hoop dat ze spoedig weer de rust en ruimte vindt om volledig te herstellen.

Voor wat betreft de klussen die er te klaren zijn, wil ik de hulp van enthousiaste leden inroepen. We merken als bestuur dat er heel veel werk op de schouders van (te) weinig mensen terecht komt en dat de kans op overbelasting steeds groter wordt. We zien dat inmiddels binnen het bestuur, binnen de commissies en ons corps vrijwilligers.
Ik zou een beroep willen doen op u allen om af te wegen of u wat voor de vereniging zou willen betekenen.

Wij vragen vrijwilligers voor verschillende functies en werkzaamheden.

Binnen het bestuur zoeken we, met het oog op vervanging van aftredende bestuursleden :

  • een penningmeester met financiële kennis en ervaring;
  • een bestuurslid voor de portefeuille communicatie, waaronder de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor het interne- en externe communicatiebeleid valt, het clubblad en de website;
  • een bestuurslid voor fokkerijzaken, die zorgt voor afstemming van beleid met de fokkerijcommissie van de vereniging en contact op fokkerijgebied met de zustervereniging(en);
  • een bestuurslid als tweede secretaris met als taakgebied ledenadministratie en vervanging voor de (eerste) secretaris

Eventuele gegadigden kunnen al meteen meedraaien binnen het bestuur als aspirant-bestuurslid (zonder stemrecht). Op deze manier is het ook een mogelijkheid om te bekijken of een bestuurslidmaatschap wat voor u is.

Binnen onze commissies en redactie vragen we ook vrijwilligers.
Onze commissies functioneren binnen mandaat onder eindverantwoordelijkheid van het verenigingsbestuur en hebben een aangewezen (dedicated) bestuurslid als voorzitter. De commissies hebben een ideale omvang van 5-7 leden.

- Binnen de commissie Fokkerijzaken vragen we meerdere fokkers en andere in fokkerijzaken geïnteresseerde leden om mee te praten over fokkerijbeleid van onze vereniging zoals (eventueel) herziening reglement en vraagstukken betreffende de gezondheid van het ras. Ook worden hier discussies gevoerd over het fokbeleid in brede zin met de zusterverenigingen in binnen- en buitenland. De fokkerijcommissie is ook verantwoordelijk voor voorlichting en het organiseren van fokkerij bijeenkomsten.

- Binnen de Evenementen commissie hebben we eveneens behoefte aan meer helpende handen. De Evenementencommissie is ondersteunend en uitvoerend binnen de vereniging.

- Binnen de Redactie voor ons clubblad zijn we op zoek naar vaste redacteuren, vrijwilligers met een vlotte pen en ondersteuning van de eindredacteur. Tevens zijn we op zoek naar een redactielid of ondersteunend lid die zich bezig gaat houden met acquisitie van (vaste) adverteerders en binnenhalen van artikelen.

Zoals u inmiddels begrijpt doen wij een dringend beroep op u !
Mede met het oog op het komende jubileum jaar zijn wij juist op zoek naar nog meer vrijwilligers, zodat we er samen iets moois van kunnen maken.
Voelt u zich aangesproken en wilt u zich ook inzetten voor ons mooie ras ?
Meldt u zich dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan bekijken we waar uw competenties het beste tot zijn recht kunnen komen.
Want vele handen maken licht werk en we kunnen iedere helpende hand gebruiken.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke drentengroet,
Rob van het Hof
Voorzitter DPHCN

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.