Fokkersbegeleiding

Drentsche Patrijshonden Club Nederland beschikt over een grote groep actieve en ervaren fokkers. Deze fokkers zijn bekend met alle aspecten die komen kijken bij het fokken van een nestje Drentsche Patrijshonden.

Wanneer u als eigenaar van een mooi Drententeefje benieuwd bent naar de mogelijkheden om een nestje te fokken of al een keuze heeft gemaakt om eens te fokken, kunnen wij u bijstaan met fokkersbegeleiding gedurende het gehele traject indien u dit wenst.

Deze begeleiding kan bestaan uit het beantwoorden van enkele vragen aangaande bijvoorbeeld de benodigde onderzoeken. Daarnaast bieden wij u, in onderling overleg, ook de mogelijkheid om tijdens het gehele traject begeleid te worden door één van onze coaches. Deze coach staat u bij vanaf het moment van de keuze van een reu tot het moment dat de door u gefokte pups het nest verlaten.

Door de samenwerking met een coach hoeft u het wiel niet voor de tweede keer uit te vinden en kunt u terugvallen op ervaringen en adviezen van een andere fokker van onze vereniging.

De samenwerking met de coach en het contact met Drentsche Patrijshonden Club Nederland moet er voor u toe bijdragen dat het fokken van een nestje een succesvolle maar vooral een plezierige periode zal zijn, met als einddoel het afgeven van een mooie en gezonde pup aan de nieuwe eigenaars.

Hierbij houdt het echter niet op, want ook de nieuwe pup eigenaars moeten met vragen altijd, een hondenleven lang, bij hun fokker terecht kunnen. Bedenk, dat vanuit deze nieuwe eigenaars misschien weer nieuwe fokkers ‘geboren’ worden. Dit is nog een onderbelicht onderwerp bij veel verenigingen. Ons ras heeft veel fokkers nodig om het ras in stand te houden, te zorgen voor voldoende diversiteit en een voldoende grote genenpool.

Heeft u interesse om met ons over dit onderwerp te spreken, dan kunt u contact opnemen met DPHCN, commissie fokkerij zaken. Te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.