Vanaf het voorjaar van 2020 is het leven op zijn kop gezet. Of beter gezegd; grotendeels stil gelegd. De wereld werd geconfronteerd met Covid-19.

Het was even lastig maar wij zijn nu behoorlijk gewend aan ons “nieuwe” leven. De zogenaamde 1,5 meter samenleving. Het thuiswerken bevalt best goed. Wij beseffen ons dat wij, dankzij de beperkingen en regels, meer tijd over houden. Helaas kan ook de vakantie naar dat zonnige oord in veel gevallen niet doorgaan. Wij hebben dus tijd om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; de aanschaf van een pup. Een Drentsche Patrijshond.

Op dit moment is de vraag naar Drentenpups overweldigend.

Dat lijkt fantastisch. Bij alle fokkers binnen onze vereniging stromen de aanvragen binnen en zijn de telefoontjes niet meer te tellen. Het klinkt misschien wat onaardig maar wij hebben geen magazijn met drachtige teefjes en pups. Ze zijn niet uit voorraad leverbaar.

Elke pup wordt zorgvuldig gefokt en daar gaat een heel traject aan vooraf. Alleen al van de dekking van het teefje tot aan het uitvliegen van de pup neemt al 17 weken in beslag. Zo’n 4 maanden is de fokker met veel liefde en aandacht bezig met het teefje en de pups.

Beste pupkoper, bestuur en fokkers van DPHCN vragen u om goed na te denken of een pup, straks een jonge Drent, ook in de toekomst bij u past. Wanneer de Covid-19 crisis onder controle is. Als het gewone, drukke leven kan worden opgepakt. Als die vakantie naar dat zonnige oord geboekt kan worden. Of weer een avondje uit zonder beperkende regels. Een Drent kan best een paar uurtjes alleen zijn maar geen uren of dagen achter elkaar. Dat kan niet en verdient hij niet. En daarnaast, hij moet wel geleerd hebben om even alleen te zijn.

Heeft u straks ook nog wel de tijd?

Wij willen u niet ontmoedigen om een Drentsche Patrijshond pup aan te schaffen. Zeker niet! Maar denk alsjeblieft goed na.

Heeft u niet alleen nu tijd voor een pup maar ook over een paar maanden of over een jaar als hij ouder is? Kunt u hem een toekomst geven?

Nee, neem dan de wijze beslissing om geen pup aan te schaffen. Zo ja, dan heeft u voor zo’n 12 jaar een geweldige hond. Een vriend voor het leven!