Helaas moesten wij afgelopen september berichten dat de Jachtdag van 6 oktober 2018 niet door kon gaan. Door de erg droge zomer bevatte het water bij en rond de Waltakke bijzonder veel Blauwalg en vanwege het gezondheidsrisico voor de honden werd besloten de jachtdag te verzetten naar een datum in het voorjaar van 2019.

Gelukkig kunnen wij melden dat er een alternatieve datum is gevonden en wel op zaterdag 16 maart 2019. Mocht je je al hebben ingeschreven voor de oorspronkelijke jachtdag op 6 oktober, dan is deze inschrijving blijven staan. Mocht je verhinderd zijn op 16 maart 2019, dan wordt uiteraard het reeds betaalde bedrag teruggestort. 

Tijdens deze jachtdag zullen er proeven worden uitgezet, die vergelijkbaar zijn met de officiële jachtproeven van de KNJV. Je kunt komen kijken, maar het leukst is natuurlijk om samen met je hond mee te doen!

Er zijn verschillende groepen; een beginners groep, onder begeleiding van een ervaren voorjager, voor mensen die nog niet eerder hebben meegedaan aan een proef en graag willen ‘proeven’ waar het om gaat. En een groep die al ervaring heeft met trainingen en proeven lopen, voor hen wordt er ook door de keurmeesters per proef een cijfer gegeven.

In de ochtend zullen de C en B proeven worden gedaan. Hierbij kun je denken aan het volgen aan de lijn, maar ook los, en het apporteren; voor de gevorderden met echt wild en voor de beginners met een dummy. Na het ochtendprogramma is er tijd voor een gezellige lunch op het terrein. Meteen een mooie gelegenheid en om bij te kletsen of vragen te stellen over het ochtendprogramma.

In de middag zullen er een aantal MAP proeven worden uitgezet. MAP staat voor Meervoudige Apporteer Proeven, waar je hond in één proef twee stuks wild/dummy’s moet ophalen. Soms verstopt in het bos, soms ‘geschoten’ op het open veld. Voor de gevorderden het leukere werk, maar ook voor beginners die al wel een beetje bekend zijn met het apporteren erg leuk!

Na het middagprogramma is er tijd voor een drankje en of je nu beginner bent of al gevorderd, iedereen krijgt een certificaat! Dus: houd 16 maart 2019 vrij voor een leuke en gezellige dag met je hond!

Vul het formulier op onze site in als u zich wilt inschrijven: https://www.dphcn.nl/event/jachtdag-2019/ Let op, inschrijven kan alleen voor leden van DPHCN.

De inschrijving sluit zodra het maximum van 40 deelnemers is bereikt.

De kosten bedragen € 20,- inclusief lunch. Deze kosten zijn voor 1 hond en 1 begeleider. Bent u met meerdere personen? Dan bedragen de meerkosten €8,50 per persoon.
Locatie: De Waltakke te Lochem