Elk jaar organiseren we voor onze leden de jachtdag.

Tijdens de jachtdag zullen er proeven worden uitgezet, die vergelijkbaar zijn met de officiële jachtproeven van de KNJV.

Je kunt komen kijken, maar het leukst is natuurlijk om samen met je hond mee te doen!
Er zijn verschillende groepen; een beginners groep, onder begeleiding van een ervaren voorjager, voor mensen die nog niet eerder hebben meegedaan aan een proef en graag willen ‘proeven’ waar het om gaat.

Ook is er een groep die al ervaring heeft met trainingen en proeven lopen, voor hen wordt er ook door de keurmeesters per proef een cijfer gegeven.

De jachtdag ziet er zo uit:

In de ochtend worden de C en B proeven worden gedaan. Hierbij kun je denken aan het volgen aan de lijn, maar ook los, en het apporteren. Voor de gevorderden met echt wild en voor de beginners met een  dummy.

Na het ochtend programma is er tijd voor een gezellige lunch op het terrein en om bij te kletsen of vragen te stellen over het ochtendprogramma.

In de middag worden er een aantal MAP proeven worden uitgezet.
MAP staat voor Meervoudige Apporteer Proeven, waar je hond in één proef twee stuks wild/dummy’s moet ophalen. Soms verstopt in het bos, soms ‘geschoten’ op het open veld.

Voor de gevorderden het leukere werk, maar ook voor beginners die al wel een beetje bekend zijn met apporteren erg leuk! Na het middagprogramma is er tijd voor een drankje en of je nu beginner bent of al gevorderd, iedereen krijgt een certificaat!

Hou de activiteiten agenda dus goed in de gaten!