Donderdag 20 november jl. is bij een pluimveebedrijf in Ter Aar (provincie Zuid Holland) de zeer besmettelijke vorm van het vogelgriepvirus vastgesteld. Het ministerie van Economische Zaken heeft daarop een landelijk jachtverbod afgekondigd, dat inhoudt dat er gedurende 72 uur na bekendmaking geen enkele vorm van jacht plaats mag vinden. Dus ook géén beheer en ook géén schadebestrijding. LET OP! Doet u aan jachttraining met wild. Dan mag u GEEN veerwild gebruiken!

 • Verbod is landelijk
  Het betreft een landelijk verbod voor een periode van 72 uur. Dit verbod is ingegaan op zondag 16 november, 11.30 uur. Ook de Waddeneilanden vallen onder dit verbod.
 • Vervoer reeds eerder geschoten wild / trainingswild
  Gedurende het verbod mag veerwild niet vervoerd worden van en naar locaties. Ook niet wanneer het veerwild eerder geschoten is. Alle andere wild mag wel vervoerd worden. Wij verzoeken u daar terughoudend mee om te gaan.
 • Valwildregeling valt onder verbod
  Ook het doden van dieren in het kader van de valwildregeling valt in principe onder dit verbod. Als u gevraagd wordt om te assisteren in het kader van de valwildregeling adviseren wij u om voorafgaand hieraan contact op te nemen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
 • Transport van veerwild in het buitenland geschoten
  Veerwild dat in het buitenland geschoten is, mag niet vervoerd worden binnen de Nederlandse grens. Ook niet wanneer het veerwild eerder geschoten is. Alle andere wild mag wel vervoerd worden. Wij verzoeken u daar terughoudend mee om te gaan.
 • Straal van 10 kilometer
  Het zondag afgekondigde verbod is landelijk voor een periode van 72 uur. Binnen een straal van 10 kilometer rond het bedrijf zal het verbod van kracht zijn gedurende 30 dagen na zondag 16 november 2014.
 • Wandelen & hond uitlaten
  Uiteraard mag u wandelen en de hond uitlaten in het buitengebied.

Het jachtverbod is inmiddels opgeheven.

 

Bron:mailing KNJV

Foto: Antoine Breunis