Floris Horus fan’t Patrijzenbos; Clubwinnaar KCM 2017

Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam, … Zachtjes?! De Niagara watervallen zijn er niets bij! Het zal toch niet zo zijn dat we na de twee zonovergoten clubmatches gehouden in 2015 en 2016, nu ons jaarlijkse evenement zullen moeten afgelasten? De organisatie van een groot Horse Event in Ermelo heeft deze beslissing helaas wel moeten nemen.

Maar goed, we hebben ten slotte jachthonden die wel tegen een stootje kunnen, zelf zijn we niet van suikergoed en als je naar Sint Maarten kijkt, kan het natuurlijk altijd nog erger. Dus… Iedereen geadviseerd indien mogelijk een (party)tent, regenkledij, paraplus, lieslaarzen etc. etc. mee te nemen en op hoop van zegen alles toch doorgang laten vinden.

En gelukkig maar! Want wat is het toch weer een gezellige, geslaagde en kwalitatief hoogstaande dag geworden. En daar hebben we met z’n allen ons steentje aan bij gedragen. Clubleden die al op vrijdag in de stromende regen bezig zijn geweest om een en ander op te zetten aan tenten en overkappingen, iedereen die de regen heeft getrotseerd om toch te komen deelnemen/kijken/aanmoedigen, de drie keurmeesters mevrouw D. Striegel, de heer W.P.G. Hochstenbach en de heer W. Wellens die meer dan 100 Drenten van een beoordeling hebben voorzien, en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. En om niemand tekort te willen doen, bij deze nogmaals een groot ‘Dank jullie wel’ aan alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet!

Behalve dat er uiteraard vele lieve en mooie Drenten zijn gekeurd, was er ook aandacht voor de vele aanwezige kinderen. Zo was er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Hond/Kindshow en in een ruimte binnen was er de mogelijkheid om een T-shirt of tas te beschilderen, mocht elk kind een cadeau uit de grabbelton halen en was er de mogelijkheid om te kleuren, badmintonnen, voetballen of gewoon lekker buiten te spelen.

En uiteindelijk mogen we helemaal niet klagen over het weer, want toen de keuringen begonnen, werden de sluizen dichtgezet, werd het droog en kwam op een gegeven moment zelfs de zon nog bij de Kampioens Clubmatch kijken! Wat wil een mens nog meer?! Gezamenlijk afsluiten met een heerlijke BBQ! En dat hebben we dan ook gedaan…
Al met al is het na een waterig begin, toch nog een ‘spetterende’ dag geworden!

Alle uitslagen, behaalde resultaten, zullen zo spoedig mogelijk op de site https://www.dphcn.nl/activiteiten/showuitslagen/ gepubliceerd worden.

Foto’s KCM 2017: https://www.dphcn.nl/fotos/kampioens-clubmatch-09-09-2017/