Op 6 mei is er in Veenendaal de jaarlijkse nakomelingendag gehouden. Er zijn 18 nesten om te keuren. De Commissie Fokkerijzaken (CF) heeft gekozen voor een ochtend- en middagkeuring. Drs. R.R.O.M. van de Sandt was aanwezig om de Drenten op PRA en eventuele andere oogafwijkingen te controleren. Gelukkig werd er geen PRA gediagnosticeerd.

Het secretariaat werd ‘bevrouwd’ door Lidy Kamperman, Marjo Timmer en het nieuwe, jonge en enthousiaste lid, Suzanne van Ommen, het schoonkind van Christel Schulte. De appel valt in dit geval niet ver van de boom: ze heeft pas een pup van Christel gekregen, waar ze super trots op is.

De keurmeesters die voor deze dag uitgenodigd waren: de dames L. Eekman-Lampio en G. Colaris. De heer W. Wellens, die tevens adviseur en rasdeskundige is, moest helaas verstek laten gaan. Gelukkig heeft mevrouw L. Helling- Van den Elzen het bestuur uit de brand geholpen, zodat de keuringen op tijd konden worden afgesloten. De keurmeesters waren het unaniem met elkaar eens dat ze prachtige types Drenten hebben gezien. Sommige nesten waren echt heel bijzonder. Prachtige rasvertegenwoordigers, stuk voor stuk. De keurmeesters hebben hun uiterste best gedaan om alle honden te beoordelen en de honden op hun gemak te stellen. Ze weten namelijk dat het voor een groot aantal deelnemers de eerste keer zal zijn geweest, dat ze met hun honden op een keuring aanwezig waren.

Er waren op deze dag helaas maar enkele nesten compleet. Dit is op zich heel jammer, omdat je hierdoor niet goed een indruk kan krijgen van het nest als geheel. Debet hieraan was wellicht dat er nog veel gezinnen met meivakantie waren. Misschien een puntje van aandacht voor de commissie Fokkerijzaken. Verder is de dag uitstekend verlopen!

Er waren deze dag veel vrijwilligers aanwezig, die allen hun steentje hebben bijgedragen. De sfeer was prima en hierbij meteen ook een woord van dank aan allen die met hun Drent de moeite hebben genomen om naar Veenendaal af te reizen. Zeker voor de fokkers is het van groot belang dat ze kunnen zien hoe de door hun gekozen fokcombinatie heeft uitgepakt. Hartelijk dank!

 

Het bestuur en de vrijwilligers kijken nu uit naar de Kampioenschapsclubmatch die op 9 september in Lochem gehouden zal worden. We hopen uiteraard op hetzelfde prachtige weer als de vorige jaren, dan wordt het vast en zeker weer een groot feest. Schrijft u allen in! Na afloop is er de beroemde BBQ.