19 februari organiseert de “Commissie Fokkerij Zaken” nogmaals de fokkersbijeenkomst voor fokkers en reu-eigenaren die lid zijn van DPHCN met het thema “Omgaan met verwantschap en inteelt”. (wanneer u erbij wilt zijn als ons lid en u bent fokker of dek reu eigenaar, vul dan onder uw gegevens in)

Het afgelopen jaar is er veel te doen over onderwerpen als inteelt, verwantschap, reuen gebruik, etc.. Vaak merken wij op dat discussies omtrent deze onderwerpen gebaseerd zijn op aannames en emoties en niet op feiten. DPHCN staat voor duidelijkheid en transparantie en dit laatste kunnen wij alleen bereiken door een heldere en open discussie met de leden, gebaseerd op feiten; niet op aannames.

Gegevens van de Drentsche Patrijshond over  de afgelopen 20 jaar zijn bestudeerd en belangrijke tendensen zijn vastgesteld.
Samen met u, fokkers en reu eigenaren van  DPHCN, willen wij graag tendensen in ons geliefde ras doornemen met als leidraad hoofdstukken 6 en 7 van het handboek ‘Het fokken van rashonden, omgaan met verwantschap en inteelt’.

Hoofdstuk 6 betreft het monitoren van populaties en hoofdstuk 7 betreft het beheren van populaties. Dit boek is geschreven door de Raad van Beheer en het Wageningen University & Research Centre.

Het boek is als pdf gratis te downloaden via de website van de Raad van Beheer: https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/handboek-fokken-van-rashonden-omgaan-met-inteelt-en-verwantschap/

Het kan ook bij de Raad van Beheer voor € 24,95 besteld worden via de webwinkel: https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/handboek-fokken-van-rashonden-omgaan-met-inteelt-en-verwantschap/bestellen-boek-fokken-met-rashonden/

Dit boek is dan ook een aanrader.

Tevens zullen we verder ingaan op het fokbeleid , zoals het nut van fokdagen en de integratie van de fokdagen in het fokbeleid.

Het wordt weer een belangrijke en interessante avond.

Bent u fokker of reu-eigenaar én lid van DPHCN, meldt u dan aan voor 6 november en kom naar Veenendaal, toegang en koffie of thee gratis.
Uw aanwezigheid en deelname aan deze interessante avond wordt zeer op prijs gesteld.

Datum                  : 19 februari 2018
Locatie                 : de Basiliek Veenendaal
Aanvang              : zaal open 19.00 uur aanvang 19:30

Fokkerijbijeenkomst