Verslag Winnershow 2014

Winner –show Amsterdam Rai d.d. 14 – 12 – 2014.
Keurmeester mevr. Halff- van Boven.
BOB: Dexter Sanne Anjo v. Drienermarke.

Het is nog vroeg in de ochtend en bijna een beetje mystiek door de mist als we de Rai betreden. Voor wie denkt dat we daar de enige vroege vogels zijn, die heeft goed mis!
Grote honden, kleine honden in allerlei soorten en maten met al die verschillende baasjes.

De zondag van ‘de Winner’ kan beginnen!

Naar de ring voor de Drentsche Patrijshonden hoeven we niet lang te zoeken. Al snel zien we honden van ons geliefde ras lopen: “wit met bruine platen’. De Drentsche Patrijshonden zijn een lust voor het oog. Een prachtig Nederlands ras met een fantastisch karakter!

Er wordt door ons vlug een goede plek gezocht dicht bij de ring.
De benches en stoeltjes worden uitgeklapt en weldra zijn er ook leden van onze vereniging ‘Drentsche Patrijshonden Club Nederland’ aanwezig. Onder het genot van een kopje koffie met wat broodjes verstrijkt de tijd sneller dan gedacht. Na de Engelse Setters en de Heidewachtels zijn de Drenten eindelijk aan de beurt.

De spanning is te snijden…… puppen, jeugd, open klasse, kampioenen en de veteranen… allemaal komen ze aan de beurt. Fijn om te zien dat ook de honden er plezier aan hebben, een enkeling uitgezonderd.

De baasjes zweten soms peentjes van het vele rondjes rennen. De keurmeester kijkt kritisch en neemt de tijd. Wat fijn om te mogen zien dat mevr. J. Offereins (rasdeskundige en adviseur Drentsche Patrijshonden Club Nederland) ook aanwezig is en zoals altijd met een zeer geïnteresseerde blik de honden bestudeert.

Om de ring hoor je het gefluister en voel je de spanning. Wie is vandaag de mooiste hond?
De uitslagen zijn fantastisch en veel prijzen voor de leden en honden van onze vereniging!
De feeststemming slaat toe! Veel honden van onze vereniging die als eerste geplaatst worden….wat zeg ik …bijna alle titels gaan naar hen. Wat leuk.

Op naar de erering! Prachtig om al die rassen te zien. Wat zijn het er veel!!!! Na een poosje wachten verschijnt Jaap Hoeksema met zijn meervoudig kampioen Jarak van ’t Suydevelt in de ring voor de beste veteraan. Wat een hoeveelheid honden….meer dan 40. Ze eindigen bij de beste 8.

Een prachtige prestatie.

Daarna is het moment suprême daar voor Herman Bösing die met zijn reu Dexter Sanne Anjo v. Drienermarke de eerste plaats behaald in de categorie ‘ Nederlandse Rassen.’

Van harte gefeliciteerd!

Rond 17:00 uur zijn de meeste mensen en honden al weer vertrokken, maar wij wachten nog even op onze Jeugd-Kampioene “Viva la Vida fan ‘t Suydevelt” , die nog moet wedijveren voor de titel “beste jeugdhond”.

Wat een groot aantal jeugdhonden doen hieraan mee, meer dan 75 tel ik sowieso al. Wat doet ze het knap na zo’n lange vermoeiende dag!

Helaas geen plaatsing. Daarna is het tijd om naar huis te gaan. Moe, maar zeer voldaan met een heel tevreden en blij gevoel. Hondjes nog even uitlaten en in de auto! Die zullen heerlijk slapen.

De vrienden worden uitgezwaaid! Wie weet tot volgend jaar in het mooie Amsterdam!

Alle uitslagen vindt u op onze uitslagenpagina. Klik hier om naar de uitslagen te gaan.

Janine Hamersma

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.