Verslag Kerstshow 2014

Kerstshow CAC-CACIB te Cuijk d.d. 21 Dec. 2014.
Keurmeester mevr. Lida Reeskamp- Blok.
BOB : Arvid fan ’t Suydevelt.

Vandaag zijn we op een mooie locatie te Cuijk in de Evenementenhal waar de jaarlijkse Kerstshow gehouden wordt. Organisator als vanouds, is de Kynologenclub ‘Noviomagnum’ uit Nijmegen. De organisatoren hebben er weer werk van gemaakt…de hallen mooi versierd met veel kerstgroen en mooi gekleurde kerstballen en hier en daar een versierde kerstboom. Prachtig! Het geeft het geheel gelijk een warme en gemoedelijke sfeer.

Vandaag is het de beurt aan keurmeester mevr. Lida Reeskamp- Blok om o.a. de Drentsche Patrijshond te keuren. En dat deed zij dan ook met zichtbaar plezier. Zij staat bekend als echte jachthonden- liefhebster en ‘de Drent’ heeft haar warme belangstelling. Nu, daar had zij vandaag ruimschoots de tijd voor omdat er niet een gigantisch aantal honden te keuren waren voor haar, eerst de Grote Münsterlanders en daarna de Heidewachtels en daarachter de Drentsche Patrijshond.Jaap met Prego en keurmeester mevr. Reeskamp in Cuijk BOB

Je merkt dat het tegen de Kerst loopt en dat er daardoor wat minder inschrijvingen zijn. Maar bij de Drenten waren er toch nog maar even zo’n 16 ingeschreven en daar zijn we blij mee. Iedere hond kreeg ruimschoots de aandacht die hij/zij verdient. Vandaag waren er mooie honden te zien, diversiteit was er gelukkig ook. Enkele honden vielen op door hun prachtige ‘boersheid’ wat je zo graag ziet bij ‘de Drent’. Gelukkig weer mooie en zo typische ‘bossige’ staarten gezien.

De sfeer in en rond de ring was uitstekend te noemen, geen wanklank gehoord en dat is toch prachtig?! Weer verscheidene nieuwe exposanten vandaag kunnen verwelkomen…dat is iets wat je graag ziet. Blijf komen zou ik zeggen…het is de moeite waard.

Vandaag mocht ‘Arvid (Prego) fan ’t Suydevelt’ zich de BOB noemen. Deze reu is eigendom van Jaap Hoeksema en Kirsi Alanko uit Finland. Binnenkort gaat hij weer naar Finland terug.

Ook vandaag mochten we weer een Nederlands Jeugdkampioen verwelkomen en wel de reu ‘V.I.P. (Jurre) fan ’t Suydevelt’, eigendom van Marleen Straalman en Harmen Woestenenk. Van harte gefeliciteerd met deze titel, dik verdiend!

De uitslagen uitslagen vindt u op onze uitslagenpagina. Klik hier om daar naar de uitslagen te gaan.

Dit was de laatste hondenshow van dit jaar in Nederland en ik wil iedereen graag bedanken voor hun aanwezigheid op de shows met de Drentsche Patrijshonden. U allen bent een goede promotor voor ons mooie en fijne ras. Ook al heeft u niets gewonnen…U bent er toch maar!!! Dat is belangrijk.

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer en mogen we daarbij ook weer meer Drenten op jachtproeven en veldwedstrijden ontmoeten en vermelden op onze mooie , nieuwe site.

Wil ik u allen…..niemand uitgezonderd , een hele fijne Kerst toewensen en een voorspoedig Nieuwjaar op alle fronten.

Jaap Hoeksema.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.