Fokkerijdag 2023

Op zaterdag 30 september 2023 zal de Fokkerijdag plaatsvinden. Het is een voortzetting van de traditie van Reuendagen, maar in 2023 zijn er twee grote (en hele leuke) veranderingen.

  • Op de eerste plaats wordt het evenement vanaf dit jaar georganiseerd door beide rasverenigingen die Nederland rijk is: de Drentsche Patrijshonden Club Nederland (DPHCN) en de Vereniging 'De Drentsche Patrijshond' (VDPH).
  • Verder is de bijeenkomst niet meer alleen bedoeld voor reuen, maar zijn ook de teven van harte welkom.

Iedereen is van harte welkom om de Fokkerijdag bij te wonen, alle fokkers, reu-houders en andere belangstellenden zijn bij deze uitgenodigd.

De locatie is: Landgoed Kernhem, Kernhemseweg 7, 6718 ZB Ede

De inschrijving is gesloten. Als u heeft ingeschreven ontvangt u per email een uitnodiging en een keurvolgorde, zodat u ongeveer weet wanneer uw hond wordt gekeurd. Uiteraard is het zeer aan te bevelen om ruim op tijd aanwezig te zijn, want het aantal honden dat daadwerkelijk komt is onvoorspelbaar en het is ook moeilijk in te schatten in welk tempo de keuringen verlopen.

Programma

08:30 uur Terrein toegankelijk
09:30 uur Aanvang keuringen ochtendprogramma
13:30 uur Aanvang keuringen middagprogramma

Organisatie

De Fokkerijdag is een initiatief van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland (DPHCN) en de Vereniging 'De Drentsche Patrijshond' (VDPH) en wordt door beide rasverenigingen gezamenlijk georganiseerd en gerealiseerd.

De VDPH heeft in het verleden dergelijke dagen georganiseerd voor uitsluitend reuen, het evenement werd toen 'Reuendag' genoemd.

Doel

Het doel van deze dag is het vergroten van het aantal beschikbare Drenten voor de fokkerij. We hopen dat de organisatie van deze Fokkerijdag meehelpt om de genetische variëteit in ons ras te behouden.

De Drenten-eigenaren kunnen ontdekken of hun hond (reu of teef) geschikt is om mee te fokken en (aspirant) fokkers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met (vaak nog onbekende) reuen. Voor fokkers is het een mooie gelegenheid om geschikte honden te 'spotten' en natuurlijk om van gedachten te wisselen met alle (ervaren en minder ervaren) Drentenmensen die geïnteresseerd zijn in de fokkerij.

Welke honden kunnen meedoen?

De eigenaren van de Drenten die op laatste Nestreünie de kwalificatie Zeer Goed (ZG) of Uitmuntend (U) hebben gekregen, krijgen een persoonlijke uitnodiging via de email. In die uitnodiging staat een link naar het aanmeldingsformulier, waarmee online de inschrijving kan plaatsvinden.

Verder kunnen ook alle andere Drenten deelnemen die op de Fokkerijdag minimaal 9 maanden oud zijn. Zodoende kunnen eigenaren die overwegen of ze hun hond in de toekomst beschikbaar willen stellen voor de fokkerij, hun hond laten beoordelen door een keurmeester en zo meer informatie krijgen over de sterke kanten van hun Drent, Natuurlijk is een Fokkerijdag ook een ideale dag om andere reu-houders en fokkers te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Ook alle reuen die al op de dekreuenlijst staan, kunnen worden ingeschreven om zich (nogmaals) te presenteren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Kortom: Alle Drenten vanaf de leeftijd van 9 maanden zijn welkom, ongeacht of het baasje lid is van een van de rasverenigingen. Het belangrijk dat zoveel mogelijk verschillende honden meedoen aan de fokkerij zodat hun genen behouden blijven voor ons mooie ras. Het is een kwestie van ‘use it or lose it’.

Website ontworpen door Broodman Ondersteuning & Advies

De website van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland ( DPHCN ) maakt gebruikt cookies om de beste ervaring te garanderen.
Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik ervan.