Beste fokkers en reu-eigenaren van DPHCN,

Het bestuur van DPHCN, de Commissie Fokkerij Zaken en adviseur Janny Offereins zouden graag willen dat jullie allen op 22 januari a.s. naar de Basiliek in Veenendaal komen.

En waarom dan wel?

Het fokken van Drentsche Patrijshonden zonder gebruik te maken van een goed programma (register) is bijna onmogelijk. Het is daarom dat velen van jullie nog lid zijn van de VDP. Dit laatste omdat zij het Zoo Easy register hebben.

Het afgelopen jaar hebben wij meerdere gesprekken gevoerd met VDP over een gemeenschappelijke opzet van het register. Dit alles in het belang van de fokkerij en dus in het belang van ons ras. Helaas hebben de gesprekken keer op keer niets opgeleverd.
Tijdens de ALV zullen wij hier kort op ingaan.

Hebben wij nu een probleem? Nee, problemen zijn voor doemdenkers, wij zoeken naar oplossingen. En laat het dan zo zijn dat wij een oplossing hebben gevonden. Deze oplossing, het “Breeding Programm” met de naam “DOGS GLOBAL” is op onze weg gekomen.
Een register programma met een zeer moderne kijk op de hedendaagse problemen binnen het fokken van honden
Na afloop van onze ALV en een korte pauze, om circa 21.00 uur, zal de geestelijk vader van het programma “DOGS GLOBAL” de heer Pieter Oliehoek informatie en uitleg geven.

Wij hopen dat jullie allen naar onze ALV komen, zeker om deze toelichting van Pieter te volgen.

Wat zou het mooi zijn als jullie allen, na zijn uitleg, net zo enthousiast worden als wij over deze nieuwe mogelijkheden om verwantschap en fokwaarden te berekenen. Samen met Pieter zijn wij overeengekomen dat wij, DPHCN, de administratieve functie krijgen voor de invoer van de totale Drentsche Patrijshonden populatie, zowel in binnen- als in buitenland.

Kom en laat je overtuigen!

Tot 22 januari a.s. in de Basiliek.

Namens het bestuur van de DPHCN                                       Namens de Commissie Fokkerij Zaken

Henk Kamperman                                                                          Joost Wegink

Voorzitter                                                                                         vice-voorzitter