De deelnemers aan de jachtdag waren in verschillende groepen ingedeeld: een beginners groep, onder begeleiding van een ervaren voorjager, voor mensen die nog niet eerder hadden meegedaan aan een proef, en die graag eens wilden ‘proeven’ waar het bij de jacht(training) om gaat. En groepen die al (enige) ervaring hadden met jachttrainingen en proeven lopen; voor hen werd er ook door keurmeesters per proef een cijfer gegeven.

De C en B proeven werden in de ochtend uitgevoerd en in de middag waren er een aantal MAP proeven uitgezet. MAP staat voor Meervoudige Apporteer Proeven, waar je hond in één proef verscheidene stuks wild/dummy’s moet ophalen. Soms verstopt in het bos, soms ‘geschoten’ op het open veld.

Voor de gevorderden het leukere werk, maar ook voor beginners die al wel een beetje bekend zijn met het apporteren erg leuk! In het clubblad van juni hebben enkele deelnemers hun, enthousiaste, ervaringen met ons gedeeld.


Hieronder nog de volledige uitslag van de wat ons betreft zeer geslaagde, en zeker voor herhaling vatbare Jachtdag van 16 maart 2019:

VoorjagerNaam hondPuntenPlaatsing
Beginners
Vivian LiebersJim v.d. Olinckhoeve341
Jeanet v.d. StelFlyn Lua v.d. Nettelhorst342
Hans GeurtsenEpke v.d. Olinckhoeve293
C groep
Corné LigtenbergJosje Luna v.d. Nettelhorst401
Jurien JokschTekla v.d. Olinckhoeve392
Herman EversMelle uit de Drentsche Streek293
B groep
Herman BosingBenthe Djenna v. Drienermarke691
Marjo TimmerJelle v.d. Olinckhoeve672
Michael van der BurgUdo fan 't Suydevelt623
MAP
Herman BosingBenthe Djenna v. Drienermarke1851
Martien van LaarTallmora Mazzel1702
Albert LuttikhuisJilco1603