Als kersverse voorzitter van de Drentsche Patrijshonden Club Nederland  stel ik me graag even aan u voor.

voorzitterIk ben Henk Kamperman en samen met mijn vrouw  Lidy   woon  ik in Hummelo,  een klein dorp in de Achterhoek. We hebben 2 kinderen en inmiddels ook  6 kleinkinderen waar we super trots op zijn.

Eén van mijn hobby’s was  paardrijden en uiteindelijk reed ik jaren in de subtop mee. Daarna werd ik voorzitter van de rijvereniging en deze functie heb ik 15 jaar bekleed. Nu fok ik met mijn KWPN merries zowel dressuur als spring gefokte veulens.

Samen met mijn vrouw heb  ik een keurslagerij met 10 medewerkers in een nabij gelegen dorp. Ook dit zie ik nog steeds als een hobby, maar wel een die geld op moet leveren.  We moeten toch ergens van leven want hobby’s kosten nog steeds veel geld.

Als zelfstandig ondernemer ben ik ook ruim 12 jaar voorzitter geweest van de ondernemersvereniging.  Dus het vergaderen, overleggen, bemiddelen en besluiten nemen, is mij niet vreemd.

016Mijn moeder heeft vroeger gefokt met Drenten en zodoende kwam bij ons ook een Drent in huis.
Lidy was niet opgegroeid met honden en zag het niet zo zitten dat onze kinderen en ik  graag een Drentenpupje wilden. Met een lange lijst met nadelen van Lidy en een veel kortere  met  voordelen van ons kwam er toch een pupje in huis. De gemaakte afspraken met de kinderen zijn ze altijd perfect nagekomen en na twee weken was Lidy al “verkocht” en kon ze Froukje, zoals de pup heette, niet meer missen.
Ook zij was nu “besmet” met het Drentenvirus. Met ons tweede teefje wilde ze graag een keer fokken. En zo kwam van het een het ander en fokken we nu al ruim 10 jaar met heel veel  plezier.  Het contact met “pupmensen” willen we graag onderhouden en we stimuleren hen ook altijd om met hun hond gehoorzaamheid-  maar ook zeker jachttrainingen te gaan volgen.
Dan komt de Drent pas echt tot zijn recht. Zelf volgt ze al jaren deze trainingen en heeft al vele KNJV en MAP proeven met goed gevolg afgelegd.

Hoe zie ik nu mijn taak als voorzitter.

Ik wil graag toegankelijk ,  open en transparant besturen.
Daar hebben de leden recht op. Ik hoop dan ook van harte dat, als er ook maar iets is dat u niet zint of begrijpt, u de telefoon pakt en mij hierover aanspreekt. Gezamenlijk hopen we dan tot een oplossing te komen. Een goede samenwerking tussen bestuur en haar leden is gebaseerd op een wisselwerking. Er moet altijd een weg zijn om met elkaar in contact te komen, zodat er geen wrevel tussen de partijen ontstaat . Wat ook niet nodig is als je elkaar met respect behandelt.

Ons motto zal zijn: “Het bestuur is er voor de leden en niet andersom”.
Wanneer we zo met elkaar omgaan, komt het zeker goed en kan de Drent centraal staan en niet de “poppetjes”. Als vereniging zien we er naar uit om alle taken behorende bij een rasvereniging  en die het ras ten goede komen ook daadwerkelijk uit te voeren.  Hiervoor vragen wij nog even uw geduld.
Na de oprichtingsvergadering van 2 juli 2014 is het bestuur druk bezig om plannen te maken.

Hierbij denken we in eerste instantie aan twee commissies die zo snel mogelijk moeten starten. Een fokcommissie en een redactiecommissie.  Al het nieuws wat we nu al te melden hebben kunt al op onze site  www.dphcn.nl lezen. Gijsbert van Luinen de Rooij zal zich hiermee bezig houden. Intussen kennen we zijn kennis over dit medium en ik weet zeker dat u zich zult verbazen hoe hij het nieuws aanlevert. Een contactblad, een clubblad zo u wil, is echter de lijn die bestuur en leden met elkaar verbinden en het blijft een van onze hoge prioriteiten.
Regelmatig zult u een bericht van mij op de site aantreffen om u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen. U krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om uw wetenswaardigheden aan de site of clubblad toe te vertrouwen.

Graag tot de volgende keer.

Henk Kamperman,voorzitter